skip to Main Content

Generelt

En måte å finne ut av dette på er å sjekke strømregningene dine de siste årene for å se hvor mye strøm du bruker i løpet av et år. Ut i fra det kan du finne behovet ditt og vi kommer med en anbefaling på hvor mye solceller du bør ha på taket ditt. Legger du for mye solceller uten batteribank, ender du opp med å sende mye ut igjen på nettet. Det lønner seg å bruke den produserte strømmen selv og dermed anbefaler vi ikke å legge et for stort anlegg uten batteribank.

Category: Generelt

Solcellene blir plassert ut i fra hvor mye plass du har på taket, hvilke hindringer du har på taket og hva som er behovet ditt. I tillegg tar vi hensyn til himmelretningene takene dine vender mot. Vi legger ikke solceller mot nord. Dersom du føler at plasseringen av solcellene ikke er utført på en måte som gir maksimal effekt kan dette ha med at det ikke passer til våre pakker eller at det ikke er lønnsomt å legge mer solceller.

Category: Generelt

Vi bruker PVGIS som standard program når vi estimerer produksjonen i kWt. Denne tjenesten tar hensyn til klimadata, solinnstråling og noe skyggelegging. Ved mer omfattende prosjekter brukes PVSOL, som er et mer detaljert program.

Category: Generelt

kWt er måleenheten til produksjonen av solcelleanlegget. Dette er det strømmen som brukes i huset blir målt i. Når Wp blir omgjort til kWt sier vi at på Sør- og Østlandet gir 1000 Wp mot sør maksimalt 1000 kWt i året, mens det mot øst og vest gir maksimalt 800 kWt i året. I andre landsdeler gir det mot sør maksimalt 800-900 kWt i året og mot øst og vest 600-700 kWt i året. En mer detaljert estimert årlig verdi gis ved prosjektering.

Category: Generelt

Wp er effekten solcellene blir målt i. Solteglen har en merkeeffekt på 9 Wp, mens solsteinen har en merkeeffekt på 12 Wp. Et ordinært panel, slike som vi bruker på solboksen har en merkeeffekt på 310 Wp eller 315 Wp. 1000 Wp er 1 kWp. Normal installasjon på et bolighus er 6-9 kWp.

Category: Generelt

Load More

Back To Top

Vi benytter informasjonskapsler og scripts.

Vennligst aksepter bruk av informasjonskapsler og scripts. Vi lagrer ikke noe identifiserbar informasjon med mindre du enten kontakter oss eller bestiller prosjektering.